11. 7. 2014.

HVAR - MEDJU DESET NAJLEPŠIH OSTRVA SVETA

Hvar je jedno od retkih mesta u Dalmaciji gde uvek možete da računate na osvežavajući vazduh danju i posebno prijatne noći



Sunčano ostrvo Hvar, nekada je bilo grčka kolonija po imenu Faros, a to znači svetionik. 

Ovo prelepo mesto udaljeno je od Beograda  610 km. Među turistima su najpopularniji  zapadni krajevi ostrva, gde su smešteni  grad Hvar, Stari grad, Vrboska i Jelsa, koje ujedno čine i četiri opštine. 

Južnu obalu ostrva ukrašavaju oštre stene, a severna obala privlači ronioce, surfere i plivače.

Zbog svog specifičnog položaja, Hvar je bio mesto gde su se presecale različite kulture  tokom istorije, pa na ostrvu postoje mnoge crkve, palate i vile, a sačuvana je i vinogradska tradicija i uzgajanje maslina.

Bogatstvo borovih šuma, mediteransko rastinje - lavanda i ruzmarin,učiniće Vaš boravak na Hvaru vrlo prijatnim.

Ostrvom dominiraju impozantne građevine, kao što je Glavni trg u Hvaru, sagrađen 1575 god. pod uticajem venecijanske arhitekture.

Stari grad Hvar je najstariji ostrvski grad u Evropi i ima prelepu staru luku sa bogatom arhitekturom od graviranog kamena.

Bogat noćni život i arhiktektura Hvara, izleti brodom do Paklenih ostrva, čisto more, prelepe  plaže, spoj antike i modernog u Starom Gradu, samo su deo onoga  što vas čeka na jednom od deset najlepših ostrva na svetu.

Нема коментара:

Постави коментар