BANJE

BANJA KOVILJAČA – I ZA LEČENJE I ZA ODMORU zapadnoj Srbiji, u podnožju planina Gučevo, Cera, tik uz Drinu, leži jedna od najlepših banja u regionu – Banja Koviljača.  Obujmljena  ravnicom Mačve nudi fascinantno  prirodno okruženje.
Njena blagotvornost rezultat je brojnih izvora sumporne vode i lekovitog blata.  Osim na rehabilitaciju, u Banju Koviljaču se možete uputiti i čisto turistički. 
Možete da obidjete neke istorijske znamenitosti, Etnografski park u čijem sastavu je spomen kuća, ili razgledate primerke  kuća srpske narodne arhitekture.
Ipak, Koviljaču najvažnija po njenoj ulozi za očuvanje zdravlja posetilaca. U samom centru Banje nalazi se Specijalna bolnica za rehabilitaciju, elitna i savremena ustanova sa višededenijskom tradicijom.   
Poznata je širom Evrope zato što se tokom lečenja primenjuje kombinacija prirodnih odlika okruženja banje sa fizikalnom terapijom koja podrazumeva savremeni medicinski tretman.
KVALITETAN SMEŠTAJ 
Smeštaj u Banji Koviljači, poznat je po visokim standardima. Pored toga što gostima nudi lečenje, ova banja je  prava lokacija za klasični odmor i beg od gradskih gužvi tokom vrelih letnjih dana.
LEKOVITA VODA
Termomineralna voda koja se u Banji  upotrebljava za lečenje, pripada kategoriji natrijum-kalcijum-hidrokarbonatnih hipotermi, a to znači da se koristiti kao voda za kupanje i za orošavanje.
Kada je reč o peloidu Banje Koviljače, on je slabo alkalni, sprema se u posebnim bazenima i  meša se sa lekovitom glinom i termomineralnom vodom. Kada sazri nakon godinu dana, do tri godine, upotrebljava se kao blatno pakovanje u terapijske svrhe.
Kome je namenjena Banja Koviljača? Koviljača je mesto gde se pružaju terapije reumatičarima, osobama koje imaju probleme sa kičmom i zglobovima, zatim osteoporozu ili im treba postoperativni tretman nakon operacije kičmenog suba.
U Koviljači se leče i osobe sa obolelim mišićima, kožnim i ginekološkim obolenjima.
Terapije koje su na raspolaganju su najpre kupanje u sumporovitoj termomineralnoj vodi, kao i orošavanje,  terapija  blatnim pakovanjima, laseroterapija, limfna drenaža, sono terapija, vakuum terapija, magnetoterapija, vibro i podvodna masaža, terapija parafinom,  šijacu masaža, hidrikinezi terapija…
BANJA ZA ODMOR
Ako ste u Banju Koviljaču krenuli samo zbog odmora, ne propustite uživanje u lokalnim specijalitetima srpske kuhinje.
U Koviljači ne postoji klasična sezone za posetioce. Za lečenje i odmor pogodni su svih 365 dana u godini.
Specijalna bolnica ima kapacitet smeštaja od 416 ležajeva u apartmanima i u sobama različite kategorije.
Na raspolaganju su vam i druge vrsta smeštaja.   
Ako ne volite privatni smeštaj i iznajmljivanje soba, vila “Dalmacija” nudi  boravak u udobnim sobama i luksuznim apartmanima koji imaju prostrane terase.

Нема коментара:

Постави коментар