30. 6. 2014.

OLIMPIK BIČ – Omiljeno letovalište Srpskih turista




Olimpik Bič je popularno letovalište na obali Egejskog mora, u podnožju mistične planine Olimp

Ovo turističko mesto, nalazi se na par kilometara od Paralije, koja je isto tako omiljena destinacija srpskih turista. Olimpik bič je udaljen oko 70 km od Soluna.

Jako povoljna klima podolimpske regije i velika i duga peščana plaža sa toplom morskom vodom prava su preporuka za letovanje u ovom mestu, naročito za porodični, spokojni odmor.



Prosečna temperatura vazduha u julu je oko 32 stepena, a vode oko 25 stepeni.
Olimpik Bič je udaljen od Beograda oko osam sati vožnje automobilom. Put autobusom - traje nešto duže.

Osim brojnih srpskih turista, u Olimpik Biču ćete sresti i dosta turista iz naših komšijskih zemalja Jugoistočne Evrope.

Čiste i duge plaže

Plaže u oblasti gde se nalazi Olimpik bič imaju plave zastavice što znači da imaju garantivano čistu vodu i sigurnu plažu.



Na plaži u Olimpik Biču možete dobiti ležaljku i suncobran,  uz uslov da naručite neko osvežavajuće piće u barovima na obali, a u moru možete uživati i sa sopstvenog peškira.

Šoping i šetnje

Olimpik Bičom možete lako i brzo  prošetati, jer je mesto relativno malo. Ako ste za duže destinacije van grada, na usluzi su vam  rent a kar agencije i iznajmljivanje bicikala, što je pogodno  za izlete.

Oni koji vole šoping uživaće birajući za sebe i za poklone : garderobu, suvenire, nakit, krzno... Ponuda je velika a popusti i akcije su česti... Put do Soluna nije dug, a nosi sa sobom posebno uživanje u šoping turi.

Mesto porodičnog odmora

Tokom vašeg boravka u Olimpik Biču, možete uživati u restoranima, kafeima i tavernama. Probajte obavezno giros, suvlaki, uzo, metaksu… Ako ne volite grčke specijalitete, tu su i restorani drugih mediteranskih kuhinja.



Uz obalu mora, smešteni su  kafići i barovi – prepuni u večernjim satima. Ako više volite lude noći u doskotekama, preporučujemo da skoknete do obližnje Paralije.

Od ribljih restorana posetite „Ledofarano“, a ko više voli brzu hranu, na raspolaganju su mu  lokali brze hrane, hot dog, giros pita, sendviči, pekare…

Sadržaji za decu

U blizini plaže, nalazi se zabavni park i ringišpil, a takodje, postoji nekoliko lokala sa zabavnim igricama i automatima. Za malo starije, tu je karting staza, sportski tereni za odbojku na plaži, a može se iznajmiti i kanu i druga oprema za sportove na vodi.

Нема коментара:

Постави коментар