15. 7. 2014.

LETOVANJE U ŠUŠNJU (BAR - CRNA GORA)

Šušanj do nedavno nije bio turistička destinacija, ali je u poslednje vreme turizam u ovom delu Bara uzeo maha.

Šušanj je prvenstveno bio mesto gde su mnogu meštani Bara zidali svoje vikend kuće. Danas, te kuće su pretvorene u apartmane za izdavanje, a grade se hoteli, restorani i sve je više privatnih kuća koje se izdaju ili kompletno ili po apartmanima.



Povoljan smeštaj

Šušanj je je po pitanju cena za turiste jedno od najjeftinijih destinacija u Crnoj Gori. Ove sezone moguće je naći krevet i po ceni od 5 evra po noćenju. Možda su cene relativno niže u odnosu na druga letovališta Crne Gore, zato što se Šušanj ne može pohvaliti baš uredjenom plažom koja je pritom kamenita. Ipak, ono što Šušanj uma , to je hlad šumice koja raste duž plaže, i što je neprocenjivo u najtoplijim danima, posebno ako ste na moru sa decom.



Restorana ima dosta a hrana nije ni skupa, a ni loša. Na svakom koraku se prodaju pečeni kukuruz, sladoled na točenje, palačinke...

Šetalište do Bara

Uveče je vrlo živo na šetalištu pored plaže. Šetalištem laganim hodom za oko 15 minuta stižete i do samog grada Bara. Ulični prodavci, vašar, ringišpili, barovi, kafane i lokali sa živom muzikom, načičkani su tik uz plažu.

Dvorac Kralja Nikole


Brodom do Italije

Atrakcija na šetalištu je dvorac kralja Nikole, u koji se može ući u turu razgledanja.  Takodje, šetnja pored luke omogućava vam da pogledate na stotine usidrenih luksuznih i manje skupljih jahti, obično ruskih vlasnika. Iz luke Bar, svake večeri sekreće za Italiju, za Bari, cena karte po osobi je od 40-tak evra pa naviše, pa ako imate malo više vremena, odvojite dve noći i jedan dan za kratku ekskurziju do Italije.



Stari grad Bar

Kada letujete u Šušnju, odvojite jedan dan za obilazak starog grada Bara, koji se nalazi na oko 5 km od centra grada. Gradski prevoz ima liniju do ove destinacije i stiže se lako i brzo. Na ulazu u Stari grad je i antikvarnica. Obidjite ruševine starog grada, ostatke nekadašnjih crkvi, džamiju, Sahat kulu, i uživajte u fantastičnom pogledu na grad Bar s visine utvrdjenja.... Stari grad je konstantno pun turista, a preko leta se organizuju izložbe, galerije na otvorenom i slični dogadjaji.

Stari grad Bar


Uličice starog grada su obložene kaldrmom, i u njima se nalaze brojni kvalitetni restorani, suvenirnice, poslastičare...



Нема коментара:

Постави коментар