11. 7. 2014.

Ah...DUBAI

Dubai je idealna destinacija za turiste željne luksuza i za one koji  traže nešto drugačije


Dubai je srce Emirata u kome je sve podređeno luksuzu. Ovde živi oko milion stanovnika, a Dubai poseti  pet miliona turista godišnje.

On je sam po sebi egzotika, jer se u ovde spaja mnogo toga što je potpuno nespojivo i upravo zato je ovaj grad sasvim neuporediv sa bilo kojim drugim.

S jedne strane, turiste očekuju stare pijace ali uhedno i najmoderniji šoping-molovi, tu su peščane pustinje i beduinska sela, a nekoliko kilometara dalje -  hoteli sa pet zvezdica.

Za svega 40 godina postojanja, Dubai postao je jedna od vodećih turističkih destinacija u svetu, zbog  ultramoderne arhitekture, izuzetne ponude za šoping, i sve brojnijih manifestacija koje prate razvoj ovog grada, počevši od Šoping festivala, konjskih trka, regata...

Sunce, more, šoping, zabava i bezbednost pet je ključnih odlika Dubaia!

Osmo svetsko čudo

Palm Island,  jedna je  od najfascinantnijih građevina u Dubaiju a  otvorenje  u novembru 2008.godine. Pet godina rada, tokom kojih je u more bačeno više od 93 miliona kubnih metara peska i više od sedam miliona tona stena, stvorilo je potencijalno osmo svetsko čudo.



Sa poznatom plažom Džumeira, luksuznim  tržnim centrima i užurbanim i bučnim bazarima, Dubai je prava turističku oaza usred pustinje.

Нема коментара:

Постави коментар