15. 4. 2017.

DVORAC FANTAST

2

Malo je ljudi koji maštu mogu da pretvore u stvarnost. Jedan od tih retkih bio je Bogdan Dunđerski, pripadnik najbogatije porodice u Vojvodini s kraja XIX veka i početka XX veka. Na svom imanju, koje se prostiralo na preko 2600 jutara zemlje, sagradio je, u sred ravnice, dvorac iz mašte.
4

Danas se tu nalazi prenoćište «Fantast», vlasništvo firme «PIK-BEČEJ» A.D.
Kompleks dvorca se prostire na oko 65 ha i obuhvata, pored dvorca, i ergelu, kapelu gde je sahranjen Bogdan Dunđerski, mali kaštel, park sa jezerom. Prenoćište raspolaže sa pet dvokrevetnih soba i dva apartmana u samom dvorcu i u depandansu sa još pet dvokrevetnih soba.

U samom dvorcu se nalaze i dve svečane sale; veća sa 70 mesta i manja sa 30 mesta, svečani salon sa stilskim nameštajem kao i Bogdanov salon sa starim nameštajem. U podrumu dvorca je smešten restoran sa dvema salama sa 80 mesta i kuhinjom. Meni restorana je raznovrstan, a preovlađuje vojvođanska kuhinja. Fantast palačinke, fantast šniclu i štrudlu sa makom obavezno treba probati, a od vina preporučujemo dva bisera sa Bisernog ostrva: čuveni Krokan i Tisku perlu. Kapela je građena uporedo kada i dvorac, početkom dvadesetih godina prošlog veka u neovizantijskom stilu. Ikonostas je oslikao slikar Uroš Predić inače veliki prijatelj Bogdana Dunđerskog. Cene smeštaja možete naći na: pikbecej.rs
Izvor: Pik Bečej
5

Нема коментара:

Постави коментар