28. 6. 2014.

TRI TOP LETOVALIŠTA U TURSKOJ




Kuda na more? Turska, Grčka, Crna Gora ili neka egzotičnija destinacija? 
 
Ako ste rešili da godišnji odmor provedete u Turskoj, sigurno Vas čekaju ljubazni domaćini, odličan smeštaj i prelepo more.

Moderna turska država, za razliku od nekadašnjeg poprišta glavnih istorijskih dešavanja, danas je skup suprotnosti, s jedne strane modernih velikih gradova sa poslovnim centrima, a s druge strane, sa predelima gde i dalje vladaju tradicija i običaji.

Turska je svojevrstan centar kulture, postojbina mnogih važnih civilizacija i zemlja bogata brojnim spomenicima kulture iz antičkog vremena.

Kada svemu ovome dodate fantastične predele prirode, pejzaže, toplo more i peskovite plaže, gostoljubiv narod, budite sigurni da, ako ste Tursku izabrali za letovanje, nećete pogrešiti, jer Vas, gde god otišli. čeka kvalitetan smeštaj i bogati sadržaji.

Letovališta Turske koja se prostiru uz Egej i Sredozemno more mogu se pohvaliti dugim peščanim plažama, prozračnom i  toplom vodom, svetski poznatim hotelima…

Predstavljamo tri  turistička centra u Turskoj, koja spadaju u najpopularnija letovališta u ovoj zemlji.

KEMER-MIRIS ČETINE I MORSKE SOLI

Kemer je poznat je po prostranim četinarskim šumama i impozantnim planinskim masivima Taurusa, koji svojom lepotom ostavlja nezaboravan utisak.



Mnogi hoteli smešteni su tik uz šljunkovite duge plaže i garantuju udoban i prijatan smeštaj.

U centru grada je dugo šetalište, sahat kula, brojni restorani, radnje, prodavnice suvenira… Tu je i mala gradska marina odakle se barkama kreće na turističke izlete.

Zašto izabrati Kemer? Kristalna topla mediteranska voda, prelepi masivi Taurusa i garantovano kvalitetan smeštaj.

ALANJA-SPOJ MODERNOG I TRADICIONALNOG

Alanja se nalazi na oko 130 km. od Antalije,i smeštena je  izmedju dva rta povezana dugom peščanom plažom.



Alanjom  dominira tvrdjava iz 14. veka, a od gradjevina su brojne i zanimljive džamije, slikovite kućice, luka… 

Alanja je jedno od najposećenijih letovališta a poznata je i kao turska Majorka.  U Alanji se nalaze brojni noćni klubovi, barovi, diskoteke, o sve što je mladima potrebno za bogat noćni provod.

U Alanji birajte boravak u starom ili novom modernom delu grada.

Moderna Alanja je centar ludog provoda i žurki, dok je stari grad opasan zidinama, mesto bogato brojnim kulama i gradjevinama koje datiraju iz 13.veka.

Stari grad je smešten na visini od 400 metara, koja uranja u more praveći unikatan prozor. Prošetajte do starog brodogradilišta i Crvene Kule koja je nekada bila oružarnica.

Ispunite Vaše vreme kombinovanjem tradicionalnog  i modernog.

Kada ste u Alanji, računajte na duge plaže, dobar smeštaj, slikovite brojne prodavnice, čistu toplu morsku vodu, nezaboravni miris četinara…

Takodje, ako volite da plivate sa delfinima i da ronite, zaputite se pravo u Alanju!  Uživaćete u ronjenju po brojnim morskim pećinama. Od svih  morskih pećina, do kojih se dolazi brodićem, najatraktivnija je pećina Dalmatas.

Svi hoteli se nalaze na obalama mora, a uživaćete u brojnim  čajdžinicima, kafeima i poslastičarama.

Plaže su šljunkovite  i peskovite, a ulaz je besplatan.
Zašto izabrati Alanju? Dva u jednom – šetnja starim gradom danju, lud provod noću!

BELEK-SINONIM LUKSUZA

Prva asocijacija na  Belek je luksuz, moderni hoteli, svetski standardi…



Belek je smešten na  pola puta između Antalije i antičkog mesta Sidea. Centar je mondenskog života, poznat po savremenim golf terenima.  Centar grada sagradjen je od belog mermera i načičkan je luksuznim lokalima, buticima svetski poznatih modnih kuća i restoranima raznih svetskih kuhinja.

Plaže u Beleku su peščane, a voda prozirna. Na obalama su luksuzni kafići.
Zašto izabrati Belek? Luksuz, luksuz i luksuz – naravno ako imate dovoljno novca.

Нема коментара:

Постави коментар