4. 10. 2014.

Kopaonik, kopaonik, na sve strane kiseonik...

Kopaonik / Najveći skijaški centar u Srbiji 

Nacionalni park Kopaonik, na oko 230 km južno od Beograda,  nalazi se na površini od više od 11 hiljada hektara. Turisti ga posećuju tokom cele godine, jer je atraktivan bez obzira na godišnje doba. Ipak, činjenica je da najveći broj turista dolazi zimi, kada je ova planina puna skijaša iz svih delova Evrope.
Brojne ski staze, moderni ski liftovi i žičare, hoteli i apartmani svake zime čekaju turiste. Smeštaj se može naći i  u privatnim vilama i vikendicama. 



Najpopularniji naseljeni deo Kopaonika su Sunčani vrhovi, a od hotela su najpoznatiji 'Grand'', ''Putnik'' sa odličnim uslovima za odmor. Ovi hoteli su smešteni pored ski staza, a posetiocima su na raspolaganju zatvoren bazeni i saune, restorani i kafići, kafane i noćni klubovi.

Kopaonik leti

Ukoliko se na Kopaoniku nađete tokom leta predlog su duge šetnje nekom od pešačkih staza koje su različitih težina i dobro obeležene. Staze vode kroz kroz četinarske šume jele i smrče, u višim delovima Kopaonika, ili kroz bukove i hrastove na padinama. 




Šetnju možete iskoristiti za skupljanje lekovitog bilja, branje borovnica ili kupina kojima je ovaj kraj bogat.Kopaonik je leti takodje idealna lokacija za one koji se profesionalno ili iz hobija bave planinarenjem, alpinizmom, biciklizmom, paraglajdingom ...

Kopaonik zimi

U zimskom danima,  Kopaonik je sa oko 50 km staza za alpsko skijanje ( staze Karaman, Duboka, Pančićev vrh, Malo jezero, Sunčana dolina, Krst, Krčmar i druge) i oko 20 km staza za nordijsko skijanje idealno mesto za sve one koji vole sportove na snegu. 

Sve ski staze su međusobno povezane i prilagođene različitim grupama skijaša, početnicima i iskusnim skijašima. Na stazi Malo jezero, priuštite sebi noćno skijanje!

Smeštaj - Pogledajte neke od smeštajnih objekata:


Vila "Planinski biser"






Vile Srbijašume



izvor:skijanje.rs


Privatni smeštaj Kolo lux



Izvor: gdenaplaninu.com







.

Нема коментара:

Постави коментар