26. 9. 2014.

Kuda na jesenji izlet

  • Leto je za nama a Vi biste negde u prirodu? Pogledajte naše predloge za izlete tokom jesenjih dana:


  • Dunavska obala kod Beške, je stecište brojnih ljubitelja prirode i roštiljanja, gde Vas čakju mir, tišina i “ladni izvor” u neposrednoj blizini sa zdravom pijaćom vodom . Uživaćete u hladu pod vrbama i u niskoj peščanoj obali. Kada je lepo vremena i relativno nizak vodostaj, lako stižete autom.   



  • Sotsko jezero je popularno izletište u blizini Šida. Jezero Sot je veštačko i sagradjeno je krajem 70tih godina prošlog veka. Sotsko jezero je duboko do 12 m, a dugačko je do kilometar. Nalazi se na 12 km od Šida, na magistralnom putu koji vodi ka Iloku. Ime je dobilo po obližnjem selu Sot. Sotsko jezero je jedno od omiljenih izletišta Šidjana i stanovnika okolnih sela. Probajte i vi!


  • Grza je poznatno izletište i vikend naselje kod Paraćina. Izletište Grza je dobilo ime po istoimenoj reci koja izvire iz vrela u podnožju planine Južni Kučaj. U ovom kraju nalazi se divan kompleks sportskih terena i ugostiteljskih objekata kao i hotelai odmarališta. Idealno za duge šetnje u jesenjim danima.


  • Stopića pećina nalazi se na severnoistočnoj strani planine Zlatibor. Udaljena je 250 km od Beograda, 30 km od Užica.  Stopića pećina je rečna pećina; kroz nju protiče Trnavski potok a  ulaz u nju je smešten na 711,18 metara nadmorske visine. Pravo mesto za jesenju avanturu! 

Нема коментара:

Постави коментар