11. 7. 2016.

ŠTA VIDETI U BEČU?

Beč je poznat kao grad valcera, umetnosti i kulture. Udaljen je svega 6-7 sati vožnje od Beograda i pruža odlične i ne tako skupe mogućnosti za turiste.

BELVEDERE DVORAC


Važno je znati da ćete u Beču gotovo sigurno naleteti na nekog s prostora bivše Jugoslavije. Beč je treći grad na svetu po broju Srba (procenjuje se da ih u Beču živi oko 200 000). Gradjani Beča su pristojni i sigurno će vam izaći u susret kada ih pitate kako stići do odredjene tačke.

Iako je po broju stanovnika Beč zapravo prava milionska metropola, na ulicama nema gužvi, zastoja, trčanja i stresa. Gradski prevoz funkcioniše odlično i za kretanje po gradu preporučujemo podzemnu železnicu kojom svuda stižete za najviše 15 minuta.


Bečka opera i Saher torta

Čuvena Bečka opera je u samom centru Beča u prvom Becirku.  Tu je i veliko šetalište, zatvorena ulica i puno kafea i butika, restorana... Štefanplac je plato ispred katedrale Svetog Stefana gde možete i da uživae u vožnji gradskim fijakerima.

BEČKA DRŽAVNA OPERA


Ako želite u ovu svetski poznatu operu, ne mora puno da vas košta. Na sajtu Bečke državne opere možete kupiti karte online i to po vrlo povoljnoj ceni ako se odlučite za neko "nezgodnije mesto sa manjom preglednošću". 

Kartu možete kupiti i za svega 13 evra!

U bilo kom lokalu u možete probati saher tortu . Svuda je ukusna!  Kompleks dvorca u centru Beča - Belvedere, možete spolja razgledati besplatno isto kao i bašte čuvenog dvorca Šenbrun.

Šenbrun

Šenbrun je  mesto političih susreta na najvišem nivou. Neverovatna zadivljujuća arhitektura čine  Šenbrun nepocenjivim kulturnim blagom i turističkom atrakcijom prvog reda u Beču. 

DVORAC ŠENBRUN


Iskoristite priliku i prošetajte čuvenim cvetnim parkovima, a ako možete da izdvojite malo novca, posetite predivnu unutrašnjost ili neku od aktuelnih izložbi.

Uživajte i u šetnji po zabavnom parku Prater, a u dok šetate centrom grada, obidjite zgradu parlamenta , Hofburg dvorac i Trg Marije Terezije.

Usput kupite neki od domaćih specijaliteta kao što su krofne i slatka topla vanila peciva, po ceni od oko 2 evra.

Foto:Pixabay

Нема коментара:

Постави коментар