11. 7. 2014.

Bali - sinonim za egzotiku

Bali je jedno od najlepših ostrva na svetu


Bali pravi je tropski raj! Egzptični raj sa srebrnim peščanim plažama, kristalno čistom vodom, koralnim lagunama, divnim hramovima,  džunglama, vulkanima ...

Najatraktivnija  turistička mesta su na jugu ostrva, na plažama Sanur, Nusa Dua, Kuta i Legian.

Mnogo zabave, sportovi na vodi, super mogućnosti za šoping, odlična hrana,  noćni život, uz prosečnu godišnju temperaturu od 30 stepeni je više nego dovoljno za božanstven odmor.

Indonezija nudi odlične uslove za odmor i putovanja. Od smaragdnozelenih pirinčanih polja, gustih tropskih šuma pa sve do prostranih farmi,  planina i  koralnih vrtova., nećete znati šta preda obidjete i vidite.

Poznata i kao „skup neodoljivih ostrva“, Indonezija ima vrlo  interesantan sastav stanovništva. Više od 200 različitih etničkih grupa žive na tlu Indonezije i pričaju preko 300 jezika. Meštani jako vole muziku, ples, teatar, festivale, pa ćete uživati u lokalnim dešavanjima.

Na Baliju treba probati neko od nacionalnih jela na bazi pirinča koji semeša sa ribom, mesom, povrćem, raznim prelivima... Tropskom voću takodje nećete odoleti!

Kada je reč o zabavi  – ima je na pretek. Za avanturiste su na raspolaganju džungle, splavarenje, surfing, ronjenje, a za turiste koji više vole kupovinu, tu su  porcelan, antikviteti, drvorez, nakit, tekstil, koža, grnčarija...

Ako ste  zainteresovani da se upoznate bolje sa kulturom Indonezije, tu su grandiozni hramovi vredni posete.

Нема коментара:

Постави коментар