10. 7. 2014.

BEČ - GRAD KOJI MORATE POSETITI !



Beč je grad koji jednostavno morate  posetiti, a onda ćete sigurno poželeti da se opet vratite.

Nije lako  rečima i slikama dočarati atmosferu i duh ove svetske metropole, ali je sigurno da se Beč ne može uporediti ni sa jednim drugim gradom.



Prevoz kroz grad

Metro je veoma dobro organizovan, i stićićete do bilo kog dela grada za dvadesetak minuta. Tako da i nije  tako bitno u kom delu grada ćete biti smešteni.  Trodnevna karta za metro  košta oko 15 evra,  važi i za ostali gradski prevoz.

Na recepciji skoro svih hotela najverovatnije ćete dobiti mapu Beča, ali ako baš ne možete da se snadjete, pomoći će Vam ljubazni prolaznici, koji osim nemačkog i engleskog jezika, nekada fino barataju i srpskim jezikom.

Znamenitosti

Prvo što posetioci Beča obično posećuju je  centar grada, i čuveni trg Štefansplac koji jako liči  na Knez Mihailovu ulicu jer je Beograd zapravo  građen po ugledu na Beč.

U centru grada, videćete brojne raspoložene turiste, ulične zabavljače i svirače, fine restorane, poslastičarnice…

ŠTEFANPLAC


Iz centra, se laganom šetnjom ili pak metroom, može  stići do drugih interesantnih delova grada.
 
Uživajte u posmatranju predivnih građevina i u obilascima parkova i bašti kakvi se retko gde mogu videti.

Trg Švedenplac je mesto  gde ćete pronaći čitav niz restorančića, lokala sa brzom hranom i poslastičara sa odličnim  sladoledom.

Šoping

Šoping u Beču je za mnoge posetioce nezaobilazan  deo putovanja. Najbolje je  da izdvojite jedan dan ili nekoliko sati isključivo za šoping, jer može biti “naporno”.

Palate

Ono što će vam ostati u sećanju iz Vaše posete Beču ,  svakako su palate Šenbrun i Belvedere. 

Šenbrun će vas oduševiti uređenošću, širokim stazama, i predivnim skulpturama i parkovima. U blizini je prelep zoo vrt.

ŠENBRUN


Ako ste u Beču sa decom li ste pak Vi sami još dete u duši, posetite Prater, jedan od najvećih zabavnih parkova na svetu. Udaljen je tek nekoliko metro stanica od centra Beča.

BELVEDERE


Na istoimenoj metro stanici - Prater , smešten je zanimljiv   „All You Can Eat“ restoran, gde za oko 6 evra možete uzeti šta god želite i koliko god želite da jedete. Jedini uslov je da se sve što ste uzeli pojede, jer se hrana ne baca!

PRATER


Beč je pravo mesto i da u nekoj od čuvanih poslastičarnica probate Saher tortu.

I na kraju, znajte da se nećete umoriti ni ako ste čitav dan proveli šetajući ulicama Beča, jer svaki deo ovog grada ostavlja poseban utisak i ima specifičan šarm.

Нема коментара:

Постави коментар